0
Citronstegt lyssej med spidskål, ærter og mynte

Citronstegt lyssej med spidskål, ærter og mynte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerlyssejfilet uden skindspidskålmyntecitronforårsløg
1 min.
Klargøring

Kartoflerne skrubbes, og sættes over at koge i godt saltet vand i en lav, bred gryde, der kan rumme alle grøntsagerne.

Fisken skæres ud i portionsstykker og saltes let. Lad den hvile, til den skal steges.

De yderste grove blade tages af spidskålet, og det deles i 12 "både". Du skal bruge 2-3 både pr. person, alt efter hvor stort spidskålet er.

Mynten skylles, og bladene snittes fint. Gem evt. nogle fine blade til pynt. Citronskallen rives fint.

Løgene pilles, og snittes i fine strimler.  Den møre del af de grønne toppe snittes fint, og lægges i en bunke for sig.

spidskålsmå kartoflerforårsløgærter, frost
15 min.
Grøntsager

Når kartoflerne er møre, hældes ærterne ned i gryden med kartofler. Giv gryden et hurtigt opkog. Dræn kartofler og ærter for vand, og hold dem lune i det serveringsfad, du vil bruge.

I kartoffelgryden kommes en smørklat efterfulgt af en lille smule vand - en lillebitte bundskjuler, ikke mere. Derefter tilsættes løgene, og til sidst spidskålet.
Krydr med lidt salt og peber, og lad grøntsagerne dampe under låg til de er møre. Hold øje med, at gryden ikke koger tør, og tilsæt evt. en smule mere vand efterhånden.


20 min.
Fisk og anretning

Fisken duppes grundigt tør og steges i 50/50 smør og olie i en slip-let-pande, til den får en fin stegeskorpe på den ene side.  

Vend fisken, og pres en smule citronsaft hen over fisken og ned i panden.
Sluk for blusset, og lad fisken trække færdig på panden i et par minutter.  Krydr med salt og peber, og drys en smule af den revne citronskal over hvert stykke fisk.

30 min.
Anretning

Kartoflerne, de grønne løgtoppe og mynten vendes ned til spidskålet sammen med en god smørklat. Krydr med salt og peber samt evt. lidt citronskal - ikke for meget.  
Varm godt igennem, og hæld retten tilbage i serveringsfadet. Fisken lægges ovenpå.

~Velbekomme ~ 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?