0

Citron/timiandampet hel slethvar med 2 slags spidskål og cremede aspargeskartofler med Comté og cremefraiche

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Slethvar, Mælk

Fremgangsmåde

Spidskål: Trim spidskålen og fjern de yderste grove blade.

1: Spidskålspesto: Tag yderligere 3-4 af de yderste blade af og damp dem møre i letsaltet vand. Læg dem straks i iskoldt vand (så de ikke damper videre og bliver brune). Hak bladene groft og kom dem i en foodprocessor sammen med pinjekerner, grofthakket parmesan og hvidløg og 1 spsk. citronsaft. Sæt maskinen i gang og tilsæt olie i en stråle til konsistensen er ensartet, men stadig lidt grov. Smag spidskålspestoen til med salt, peber og citronsaft.

2: Dampet spidskål: Del resten af spidskålen i 4 kvarte og damp dem i 3-4 min. i letsaltet vand til de lige knap er møre. Køl igen af i iskoldt vand og dryp godt af. Rist de kvarte kål let gyldne i smørret lige inden servering.

Kartofler: Skrub kartoflerne, kog dem i letsaltet vand og pil dem, mens de er varme. Riv Comtéen og kom den i en sauterpande sammen med cremefraiche og et godt kværn peber. Varm langsomt op til osten er smeltet og "saucen" jævn - den må IKKE koge! Vend de små kartofler i, varm igennem og smag til.

Fisk: Dup fisken tør og lav et par dybe ridser langs rygraden på begge sider. Skær ligeledes en dyb ridse fra midt på rygraden og ud til finnerne. Læg fisken i et passende størrelse ovnfast fad smurt med lidt olie og krydr med salt og peber. Riv skallen af citronen henover og pres saften over. Drys med timianblade, et godt skvæt olie, salt og peber. Dæk fadet med stanniol og damp fisken i en 200 grader varm ovn i ca.20 min. (til fisken lige er mør). Træk skindet af fisken og server.

Server sammen med godt groft brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?