0
Citrus og -hvidløgsstegt mørksej med bagt hokkaido og søde peberfrugter.

Citrus og -hvidløgsstegt mørksej med bagt hokkaido og søde peberfrugter.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

hokkaido græskar
1 min.
Tilbered Hokkaido-græskarret

Tænd ovnen på 220 grader.

Skyl hokkaido-græskarret, del det i kvarte og skrab kernerne ud.

Skær græskarret ud i 2-3 cm tykke skiver, vend dem i god olivenolie, og fordel dem på bageplader, så de ikke rører ved hinanden.
Krydr med salt og peber, og sæt dem i ovnen i 20-25 min., til de er møre.

Vend græskarrene en gang undervejs.

rød peberfrugt
10 min.
Skær peberfrugt

Skær peberfrugterne i 2 cm tykke strimler og lad dem bage med de sidste 10 minutter (af hokkaidoens bagetid)

bredbladet persillehvidløgcitron
15 min.
Hak persille og hvidløg

Hak persille og hvidløg mellemgroft. 

mørksejfilet uden skindcitronhvidløgbredbladet persillepinjekernerpita / somun
20 min.
Steg pinjekernerne og fisken

Steg pinjekernerne gyldne på en tør pande og hæld dem over i en lille skål el. lignende.

Vend fisken i mel, og brun den i rigeligt god olivenolie på panden.

Tilsæt hvidløg og pres, hvad der svarer til 1-2 tsk. citronsaft pr. person, ud over fisken, når den er brunet.

Drys med persillen til sidst, sluk for panden, og lad fisken trække færdig i den varme pande.

Smag pandedyppet til med peber og salt.

Lun brødene i ovnen i ca. 2-3 minutter.

30 min.
Anretning

Anret grøntsagerne på et fad, og dryp evt. med god chilisauce.

Anret fisken ovenpå, og dryp pandedyppet over fisken. Drys til sidst med pinjekernerne.

Giv brødene til.

 

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?