0

Citrusmarineret havtaske med sauterede majroer på salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Riv halvdelen af citronskallen ned i en skål og pres saften fra hele citronen over. Kom 1 finthakket skalotteløg, timian, ca. ½ tsk. friskkværnet peber, salt og 4 spsk. olivenolie ved og pisk det godt sammen. Klargør fisken som anvist på bagsiden og del kødet i 6 ensartede stykker. Kom fisk og marinade i en frysepose, ryst godt og lad det marinere ½-2 timer - afhængig af tid til rådighed.

Læg fiskestykkerne i et smurt ildfast fad, dæk det til med stanniol og bag 15-20 min. ved 175 grader til den er mør og gennembagt.

Salat: Skræl majroerne og skær dem i tern på 1½ cm. Vend dem med lidt olie, salt og peber, læg dem i et ildfast fad og dæk det grundigt til med stanniol. Bag dem ved 175 grader i 20-25 min. til de er møre. Hak 1 skalotteløg fint, overhæld det med 2 spsk. eddike og krydr med lidt salt og peber. Lad det trække mens majroerne bager. Skær squashen i fine små tern, hak estragonbladene fint og bræk hjertesalaten i mundrette stykker. Pisk resten af eddiken, 2 spsk. olie, sennep, sukker, estragon, salt og peber sammen til en dressing og smag til. Vend de lune majroer, squashtern, marinerede løg og lidt af dressingen let sammen og smag til. Vend salaten og evt. mere af dressingen i lige inden servering.

Server retten med en klassisk kartoffelsalat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.