0

Cognacflamberede jomfruhummere med mandel/citron/hvidløgssmør

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Smør: Hak skalotteløg, hvidløg og persille groft. Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem så fint som muligt. Tilsæt smør, skalotteløg, hvidløg, persille, citronskal og pastis og kør videre til det er blødt og ensartet. Kom smørret i en frysepose og læg det på køl i 5-10 min. - det skal være blødt ved brug!

Jomfruhummere: Flæk jomfruhummerne på langs og læg dem i en passende metalbradepande med skærefladen opad. Dryp med 1 spsk. cognac, krydr med lidt salt og peber og sprøjt en strimmel smør ud på selve kødet. Sæt hummerne under ovngrillen (på fuld kraft) i 3-5 min. til smørret begynder at boble. Tag fadet ud, hæld resten af cognacen over og sæt ild til. Flamber jomfruhummerne til ilden dør af sig selv. Anret hummerne på et fad og hold dem lune indtil servering. Sigt væden fra bradepanden (hæld evt. lidt vand i bradepanden, hvis den er for tør) over i en kasserolle, tilsæt fond og fløde og kog ind til det er tyknet en anelse. Smag til med dijonsennep, finthakket estragon, salt og peber.

Server sammen med kogte pillede aspargeskartofler og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften