Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær agurkerne ud i mundrette stykker, og kom dem i en skål. Drys med lidt fint salt, og lad dem salte i 10 min.
Rist sesamfrø på en pande, til de popper, og knus dem i en morter med lidt salt.
Tilsæt hakket chili, og mos det. Kom soya og sesamolie i, og bland med ca. samme mængde balsamico og brun farin (eller sukker/honning), som der er soya.
Hæld den smule vand, der evt. er løbet fra agurkerne ved saltning, fra, og kom marinaden over agurkerne. Rør rundt et par gange inden servering.
Skræl kartoflerne grundigt, og skær dem i tykke fritter.
Kom kartoflerne i en gryde, og kog dem i godt saltet vand i 5-7 min.
Dryp dem af i en sigte i et par minutter, kom dem derefter i en skål, og krydr med salt samt 4-5 spsk. god olivenolie.
Kom kartoflerne i airfryeren, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 - 30 min., til alt er gyldent og sprødt.
Drys med lidt salt.
Skær kyllingekødet i store strimler, og krydr med salt og southern fried chicken spices.
Vend kødet med lidt hvedemel, herefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn tyk melklister), og vend dem til sidst i cornflakes, som du først har knust med hænderne.
Steg i airfryeren ved 180 grader, til kyllingen er gylden og netop gennemstegt. Krydr med lidt salt.
Som vist!
Southern fried chicken spices indeholder:
27% paprika, 20% hvid peber, 13% hvidløgspulver, 6% stødt ingefær, 7% sennepsfrø, 7% løgpulver, 6% sellerisalt, 4% salt, 4% basilikum, 4% timian, 2% oregano.
Kommentarer og forslag til opskriften