0
Couscous med creme på bagt aubergine og falafel

Couscous med creme på bagt aubergine og falafel

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergineovn
1 min.
Bag auberginer

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Halvér auberginerne, prik dem grundigt i kødet med en gaffel, og gnid dem med lidt olivenolie og salt. Bag auberginerne i ovnen i ca. 25 min., til de er helt møre.

couscousskål
5 min.
Kog couscous

Kom couscousen op i en skål, og dæk den med kogende vand. Læg låg på, og lad den trække indtil servering.

Falafel italianopande
15 min.
Steg falaflerne

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg falaflerne på panden på alle sider i 4-5 min.

skalotteløgcherry- eller blommetomaterLys eddike
20 min.
Skær tomater og løg

Halvér tomaterne, og hak skalotteløgene super fint med en skarp kniv. Vend løg og tomater sammen i en skål med en lille smule lys eddike og et godt skud friskkværnet, sort peber.

hvidløgtahinStavblender
25 min.
Lav auberginecreme

Skrab kødet af de bagte auberginer ned i en skål, tilsæt ca. 2 spsk. tahin pr. kuvert og hvidløgsfed og blend det til en creme. Smag til med salt og friskkværnet, sort peber.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Skrab couscousen løs med en gaffel, og smag til med lidt salt. Anret couscous på en tallerken sammen med falafler, auberginecreme og tomater. Slut af med at komme en god klat yoghurt på.

Velbekomme!

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?