0
Couscous med græskar, tomat og pølser
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Tænd ovnen på 220 grader, 20 minutter inden du starter. 

Du kan vælge at gemme nogen af tomaterne rå til de mindste og holde nogle bagt græskar adskilt fra couscousen. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
øko wienerpølser
0 min.
Steg pølserne

Tænd ovnen på 220 grader, 20 min. inden du starter. 

Du kan vælge at gemme nogle af tomaterne rå til de mindste og holde nogle bagte græskar adskilt fra couscousen. 

Kom pølserne på en pande, og lad dem stege i et par dråber olie over middel varme på begge sider i 15-20 min. i alt.

hokkaido græskartomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
2 min.
Skær og steg grønt

Halver græskarret og fjern kernehuset. Skær det i tern eller fine både. Du kan godt beholde skrællen på, da græskarret er økologisk. 

Halver tomaterne, og kom græskar og tomater på en bageplade med bagepapir sammen med lidt olivenolie, salt og peber. 

Bag grøntsagerne i ovnen i 10-15 min.

couscouscitron
7 min.
Lav couscous

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Pres lidt citron saft henover. 

Hæld herefter kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt.

Lad couscoussen trække under tætsluttende låg.

Rør i couscoussen med en ske, og når den er afkølet let, smuldres den fra hinanden med en gaffel.

bredbladet persillecitron
10 min.
Hak persille.

Skyl og hak persillen fint. Vend den med revet citronskal og citronsaft. 

Når couscoussen er færdig, vendes persillen op i. 

romesco sovs
13 min.
Lun romescosovs

Kom romescosovsen i en lille gryde, og lun den over svag varme. Husk at røre jævnligt, så den ikke brænder på. Hold sovsen lun indtil servering.

pinjekerner
15 min.
Rist pinjekerner

3-4 min. før grøntsagerne er færdige, kommes pinjekernerne i ovnen, og steges gyldne. 

Grønt og pinjekerner vendes med couscous-salaten og smages til med 1 spsk. olivenolie pr. kuvert, citronsaft, salt og peber. 

18 min.
Servering

Server de ristede pølser med den fyldige couscous-salat og lun romescosovs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?