0
Couscous med krydret okse, frisk majs og yoghurt

Couscous med krydret okse, frisk majs og yoghurt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

  1. Couscous´en koges: hæld couscous´en i en skål der også kan rumme grøntsagerne, og hæld kogende vand over, til det står omkring 1/2 cm over kornene.
    Sæt film over skålen og lad couscous´en trække til den er mør, omkring 10 minutter.
    Når couscous´en er færdig, hældes 1-2 spsk god olivenolie pr. person over, og kornene løsnes/fluffes forsigtigt med en gaffel. Smag til med salt og peber. 
  2. 1) Løget hakkes fint. 1/3 af løgene hældes over til couscous´en, resten gemmes til kødet.
    2) Majskernerne skæres fra kolben ved at lade en skarp kniv køre langs den hårde midte af kolben fra toppen og ned. Hvis kolberne er svære at styre, kan man brække dem i to inden kernerne skæres fra.
    3) Mynten snittes fint og vendes ned i couscousen.  Gem et par af de pæneste blade til pynt.
    4) Kernerne i agurken skrabes ud med en lille ske, og den skæres i tynde skiver.  Agurkeskiverne hældes over til couscousen.
  3. Steg majskernerne i varm olie et par minutter på en pande sammen med løgene, hvorefter tabouleeh-krydderiet hældes over og steger med et minuts tid. Tilsæt så kødet og steg det til det ikke længere er rødt, hvorefter tomaterne hældes over og kødet simrer stille 5-10 minutter. Smag til med salt og peber samt evt. chilli, hvis man kan lide det.


    Anretning:  Anret couscoussalaten på et fad, hæld kødet over og dryp med yoghurten til sidst.

Tabouleeh-krydderiet indeholder: koriander, hvidløg, mynte, persille, spidskommen, sort peber.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 

Spidskommen, korianderfrø, persille og sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?