Nulstil dit kodeord



×
×
Couscous med krydret okse, frisk majs og yoghurt

Couscous med krydret okse, frisk majs og yoghurt

Opskriften er udviklet af:

Christina Damgaard-Sylvest
LynKassen
  • Hovedingrediens:
    Okse og kalv
  • Sæson:
    Forår, Efterår, Sommer, Vinter
  • Tilberedningstid:
    -
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    4 stjerner
    4
    2
    2

Ingredienser

Fremgangsmåde

    1. Couscous´en koges: hæld couscous´en i en skål der også kan rumme grøntsagerne, og hæld kogende vand over, til det står omkring 1/2 cm over kornene.
      Sæt film over skålen og lad couscous´en trække til den er mør, omkring 10 minutter.
      Når couscous´en er færdig, hældes 1-2 spsk god olivenolie pr. person over, og kornene løsnes/fluffes forsigtigt med en gaffel. Smag til med salt og peber. 
    2. 1) Løget hakkes fint. 1/3 af løgene hældes over til couscous´en, resten gemmes til kødet.
      2) Majskernerne skæres fra kolben ved at lade en skarp kniv køre langs den hårde midte af kolben fra toppen og ned. Hvis kolberne er svære at styre, kan man brække dem i to inden kernerne skæres fra.
      3) Mynten snittes fint og vendes ned i couscousen.  Gem et par af de pæneste blade til pynt.
      4) Kernerne i agurken skrabes ud med en lille ske, og den skæres i tynde skiver.  Agurkeskiverne hældes over til couscousen.
    3. Steg majskernerne i varm olie et par minutter på en pande sammen med løgene, hvorefter tabouleeh-krydderiet hældes over og steger med et minuts tid. Tilsæt så kødet og steg det til det ikke længere er rødt, hvorefter tomaterne hældes over og kødet simrer stille 5-10 minutter. Smag til med salt og peber samt evt. chilli, hvis man kan lide det.


      Anretning:  Anret couscoussalaten på et fad, hæld kødet over og dryp med yoghurten til sidst.

    Tabouleeh-krydderiet indeholder: koriander, hvidløg, mynte, persille, spidskommen, sort peber.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af LynKassen.
    Prøv LynKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Cremet fiskesuppe

Skagenfoods egen hjemmelavede signature fiskesuppe er en klassisk cremet fiskesuppe. Den er lavet udelukkende på det bedste af det bedste; nemlig mass...

Pris fra
239,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Rokkevinger

Rokken har mange fællestræk med hajen. Dog adskiller den sig ved at være fladtrykt, og brystfinnerne er stærkt forstørrede - og det er brystfinnerne v...

Pris fra
249,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse