0
Cremede bønner med spejlæg, rå asparges og stegt salat

Cremede bønner med spejlæg, rå asparges og stegt salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne aspargeshjertesalat
1 min.
Ordn asparges og salat

Start med at knække bunden af asparges og smid den ud. Snit resten af aspargesen i tynde skiver, lidt på skråt.

Halver salaten på langs og skyl evt imellem bladene.

creme fraiche 38%Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeriskål
5 min.
Lav rygeostcreme

Bland creme fraiche og rygeost løst sammen i en skål og smag til med lidt salt og groftkværnet sort peber.

hvide bønnerGryde
10 min.
Varm bønnerne

Sæt en gryde over ved mellemhøj varme og tilsæt lidt olivenolie. Dræn bønnerne for vand og lun dem godt igennem i olien. 3-4 min. 

Lige inden servering vender du creme fraiche og rygeost ned i bønnerne og rører godt rundt. Herefter må bønnerne ikke koge.

æghjertesalatpande
20 min.
Steg salat og bønner

Varm en stor pande op ved høj varme og tilsøt lidt olie. Steg salaten hårdt på skærefladen 2-3 min så den tager farve men beholder en masse sprødhed.

Tag salaten af panden, skru lidt ned og steg æggene til spejlæg. Husk at kryde med lidt salt.

citronboghvede kerner
30 min.
Anretning

Anret de lune bønner i en dyb tallerken med salat, spejlæg og asparges ovenpå.

Slut a. med at drysse lidt boghvedekerner og riv lidt citronskal fint over retten.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.