Rist græskarkernerne i en smule olie på en pande, til de har taget farve. Krydr dem med salt og læg dem til side til senere på noget fedtsugende papir.
Halver salaterne og lad dem ligge i iskoldt vand til senere.
Pluk mynten ud i blade og lad dem ligeledes ligge til senere.
Pil hvidløgene og snit dem super fint med en skarp kniv. Lad dem sautere stille og roligt i lidt olivenolie i en lille gryde uden at tage farve. Dræn de hvide bønner for vand og tilsæt dem til gryden. Kom et par gode skefulde creme fraiche op i gryden og lad det hele kort koge sammen og stuve lidt. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet, sort peber.
Dub fisken tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på den side hvor skindet har siddet. Vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.
Anret de hvide bønner på en tallerken, med salaten ovenpå og fisken ved siden af. Slut af med at drysse græskarkerne og mynte over retten.
Velbekomme!
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()