0
Cremede hvide bønner med sprød salat, græskarkerner og mynte - og stegt mørksej

Cremede hvide bønner med sprød salat, græskarkerner og mynte - og stegt mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
græskarkerner
1 min.
Græskarkerner

Rist græskarkernerne i en smule olie på en pande, til de har taget farve. Krydr dem med salt og læg dem til side til senere på noget fedtsugende papir.

hjertesalat eller anden sprød salat som fx romainemynte
3 min.
Salat

Halver salaterne og lad dem ligge i iskoldt vand til senere.

Pluk mynten ud i blade og lad dem ligeledes ligge til senere.

hvidløgcreme fraiche 38%
10 min.
Bønner

Pil hvidløgene og snit dem super fint med en skarp kniv. Lad dem sautere stille og roligt i lidt olivenolie i en lille gryde uden at tage farve. Dræn de hvide bønner for vand og tilsæt dem til gryden. Kom et par gode skefulde creme fraiche op i gryden og lad det hele kort koge sammen og stuve lidt. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet, sort peber.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Mørksej

Dub fisken tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 4-5 minutter på den side hvor skindet har siddet. Vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.

25 min.
Anretning

Anret de hvide bønner på en tallerken, med salaten ovenpå og fisken ved siden af. Slut af med at drysse græskarkerne og mynte over retten.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?