0
Cremede porrer og svampe i sauté med kylling, parmesan og rosmarin

Cremede porrer og svampe i sauté med kylling, parmesan og rosmarin

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
champignonsporrerskalotteløghvidløgrosmarin
1 min.
Forberedelse grønt

Skyl champignons og skær dem i tynde skiver. Soigner porrer og skær den lyse del i mundrette stykker - skyl dem grundigt. Pil og hak løg og hvidløg. Pluk og hak rosmarin (gem lidt til pynt)!

kyllingebryst uden skind
10 min.
Forberedelse kylling

Skær kylling i tynde strimler - kom dem i en skål og krydr med hvidløg og rosmarin samt salt og peber.

penne pasta
15 min.
Penne

Kog penne i rigeligt godt saltet vand, til de netop er al dente.

fløde 38% (piskefløde)parmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Sådan samler du retten

Varm en stor pande op til høj varme. Kom olie på panden og steg svampene derpå, til de er gyldne - kom de hakkede skalotteløg på og sauter med i 2-3 minutter. Kom nu kylling på sammen med porrer og rist igennem i 2-3 minutter - krydr med salt og peber. Kom fløden på - kog igennem et par minutter til saucen bliver let tyk og cremet. Riv 2/3 af parmesanen i retten og vend rundt sammen med den kogte pasta. Juster evt. tykkelsen på saucen med lidt af pastavandet. 

30 min.
Anretning

Som vist! Riv det sidste parmesan over og pynt evt. med den sidste rosmarin!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.