0
Stegt spidskål med krydrede rejer, linser og spinat
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

grønne linser
1 min.
Kog linserne

Start med at sætte linserne over i rigeligt vand i en kasserolle. Husk et godt skud salt. Lad dem koge ca. 15 min og derefter trække i vandet i ca. 5 min.

Skagen rejer, pilledetomatpuréras el hanoutgræsk yoghurt, 10%
3 min.
Forbered rejerne

Dræn rejerne grundigt for vand.

Rør yoghurt, krydderblanding og tomatpure sammen i en skål og smag til med lidt salt og et godt skud groftkværnet sort peber. Vend forsigtigt sammen med rejerne.

cherry- eller blommetomaterspidskål
10 min.
Steg kålen

Skær kålen i store både, ca. 4-6 stk. på et spidskålshoved. Varm en pande op ved høj varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg kålen hårdt på skærefladen ca. 2-3 min., så den tager godt med farve. 

Imens kålen steger kan du halvere tomaterne. Når kålen har godt med farve, skruer du ned på lav varme og tilsætter tomaterne og lidt mere olivenolie. Læg låg på panden og lad det dampe ca. 4-5 min. i saften fra tomaterne.

babyspinat
25 min.
Anretning

Anret de drænede linser på en tallerken med stegt kål, tomater og babyspinat ovenpå. Kom endelig evt. overskydende saft fra panden med. Kom de cremede rejer ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Hver eneste dag sørger 10-12 lokale kuttere for, at Launis i Skagen får ferske dybhavsrejer fanget i Skagerrak leveret direkte til fabrikken i Skagen.

Her bliver rejerne straks kogt, pillet og lagt i lage – alt i én proces.

På den måde bevares rejernes friske smag, flotte farve og faste konsistens.

Rejernes størrelse og farve afhænger af årstiden, og derfor kan du opleve en variation fra gang til gang. Den gode smag og høje kvalitet er imidlertid altid den samme.

Launis er den eneste producent i Danmark, som piller rejer og laver produkter af rejer uden rejerne har været frosne.

Fiskeriet i Skagerrak er MSC-certificeret

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?