0
Rigatoni a' la pizza i fad med Snehvide, spinat og hakket okse

Rigatoni a' la pizza i fad med Snehvide, spinat og hakket okse

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hakket oksekødløghvidløgSkagenfood tomatsugoPorchetta krydderi
1 min.
Klargøring

Start med at tænde ovnen på 220 grader. Sæt et ildfast fad, der kan rumme hele retten, ind for at forvarme.

Pastaen koges al dente i saltet vand, og drænes.

Løg og hvidløg hakkes mellemgroft, og sauteres i olivenolie på en stor pande.

Når løgene er færdige, tages de af panden, og kødet steges ved meget høj varme, til det bruner.

Hæld løgene tilbage i panden sammen med porchetta-krydderiet, og lad det stege et minuts tid. 
Tilsæt så tomatsugoen, og lige så meget vand, som der er sugo, og lad retten simre under låg i 10-15 min. Måske skal der mere vand i undervejs.

Imens saucen simrer, skylles spinaten grundigt, og slynges tør.

20 min.
Samling af retten

Spinaten vendes ned i kødsaucen.

Pastaen hældes over i det forvarmede fad, og kødsaucen fordeles ovenpå.

Snehvideosten skæres i tynde skiver, fordeles over kødet, og fadet bages, til osten er smeltet og gylden.

30 min.
Servering

Fadet sættes på bordet, og alle tager selv.

~ Velbekomme ~

 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Fremstilles af komælk fra Østjylland. Mælken kommer fra én økologisk gård, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en halvfast hvidskimmelost, som fremstilles i små 2000 liters ostekar og hånd fyldes i formene. Hvorefter osten saltes i et døgn. Smagen fra hvidskimmel-modningen giver en karakter af champignon med en bred bouquet. Osten har en flot blød og næsten cremet konsistens. Snehvide er en ost i forklædning. Udenpå ligner den en brie, men inderst inde er det en havarti. Den har i virkeligheden fået de bedste træk fra de to ostetyper: blid og delikat og samtidig skærefast og smidig. En ost, der kan nydes på mange måder. 

Bonusinfo

Porchetta krydderi indeholder: 

Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver