Start med at tænde ovnen på 220 grader. Sæt et ildfast fad, der kan rumme hele retten, ind for at forvarme.
Pastaen koges al dente i saltet vand, og drænes.
Løg og hvidløg hakkes mellemgroft, og sauteres i olivenolie på en stor pande.
Når løgene er færdige, tages de af panden, og kødet steges ved meget høj varme, til det bruner.
Hæld løgene tilbage i panden sammen med porchetta-krydderiet, og lad det stege et minuts tid.
Tilsæt så tomatsugoen, og lige så meget vand, som der er sugo, og lad retten simre under låg i 10-15 min. Måske skal der mere vand i undervejs.
Imens saucen simrer, skylles spinaten grundigt, og slynges tør.
Spinaten vendes ned i kødsaucen.
Pastaen hældes over i det forvarmede fad, og kødsaucen fordeles ovenpå.
Snehvideosten skæres i tynde skiver, fordeles over kødet, og fadet bages, til osten er smeltet og gylden.
Fadet sættes på bordet, og alle tager selv.
~ Velbekomme ~
Fremstilles af komælk fra Østjylland. Mælken kommer fra én økologisk gård, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en halvfast hvidskimmelost, som fremstilles i små 2000 liters ostekar og hånd fyldes i formene. Hvorefter osten saltes i et døgn. Smagen fra hvidskimmel-modningen giver en karakter af champignon med en bred bouquet. Osten har en flot blød og næsten cremet konsistens. Snehvide er en ost i forklædning. Udenpå ligner den en brie, men inderst inde er det en havarti. Den har i virkeligheden fået de bedste træk fra de to ostetyper: blid og delikat og samtidig skærefast og smidig. En ost, der kan nydes på mange måder.
Porchetta krydderi indeholder:
Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver
Kommentarer og forslag til opskriften