0
Rigatoni a' la pizza i fad med Snehvide, spinat og hakket okse

Rigatoni a' la pizza i fad med Snehvide, spinat og hakket okse

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekødløghvidløgSkagenfood tomatsugoPorchetta krydderi
1 min.
Klargøring

Start med at tænde ovnen på 220 grader. Sæt et ildfast fad, der kan rumme hele retten, ind for at forvarme.

Pastaen koges al dente i saltet vand, og drænes.

Løg og hvidløg hakkes mellemgroft, og sauteres i olivenolie på en stor pande.

Når løgene er færdige, tages de af panden, og kødet steges ved meget høj varme, til det bruner.

Hæld løgene tilbage i panden sammen med porchetta-krydderiet, og lad det stege et minuts tid. 
Tilsæt så tomatsugoen, og lige så meget vand, som der er sugo, og lad retten simre under låg i 10-15 min. Måske skal der mere vand i undervejs.

Imens saucen simrer, skylles spinaten grundigt, og slynges tør.

20 min.
Samling af retten

Spinaten vendes ned i kødsaucen.

Pastaen hældes over i det forvarmede fad, og kødsaucen fordeles ovenpå.

Snehvideosten skæres i tynde skiver, fordeles over kødet, og fadet bages, til osten er smeltet og gylden.

30 min.
Servering

Fadet sættes på bordet, og alle tager selv.

~ Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Fremstilles af komælk fra Østjylland. Mælken kommer fra én økologisk gård, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en halvfast hvidskimmelost, som fremstilles i små 2000 liters ostekar og hånd fyldes i formene. Hvorefter osten saltes i et døgn. Smagen fra hvidskimmel-modningen giver en karakter af champignon med en bred bouquet. Osten har en flot blød og næsten cremet konsistens. Snehvide er en ost i forklædning. Udenpå ligner den en brie, men inderst inde er det en havarti. Den har i virkeligheden fået de bedste træk fra de to ostetyper: blid og delikat og samtidig skærefast og smidig. En ost, der kan nydes på mange måder. 

Bonusinfo

Porchetta krydderi indeholder: 

Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?