Kom perlespelten op i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg til den er mør - ca. 15-20 min.
Skyl og rengør jordskokkerne grundigt med en børste. Skær dem herefter ud i små tern på ca. 1x1 cm - eller snit dem super tyndt med en kniv eller på et mandolinjern.
Skyl mynten og pluk den ud i blade.
Skyl citronen, riv den fint og gem skallen til senere.
Riv ligeledes parmesanen fint.
Skyl squashen og skær den i lange stykker på ca. 1x4 cm. Vend dem med en lille smule olie og steg dem på en rygende varm pande i et minut eller to - de må gerne tage masser af farve. Kom dem derefter op i en skål og krydr med salt, friskkværnet peber og lidt saft fra den revne citron.
Rens svampene og skær dem i tykke skiver. Steg dem på panden fra før - ligeledes ved høj varme, så de tager lidt farve og bliver møre - ca. 2-3 min.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Når kernerne er møre, sigter du vandet fra og gemmer det i en skål. Tilsæt ca. 1/2 dl / kuvert af dette vand til kernerne og bring det i kog igen. Træk så gryden fra varmen og tilsæt citronskallen, den revne parmesan (gem en lille smule til anretning) og gerne en god klat smør eller et generøst skud olivenolie.
Sving eller rør godt rundt i perlespelten, så osten smelter helt og gør kernerne cremet. Tilsæt de rå jordskokker og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
Anret de varme speltkerner i bunden af en dyb tallerken og kom stegt squash og svampe ovenpå. Slut af med at drysse mynteblade og det sidste ost over retten.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften