Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pizzadejen tages ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Vask pastinakkerne, del dem i kvarte på langs, gnid dem med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag dem på en bageplade ca. 25-30 min., til de er møre.
Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i ca. 1 cm tykkelse på et letmelet bord. Pensl brødene med en god olivenolie, og bag dem 1 ad gangen ca. 3-4 min. på hver side på en tør pande ved mellem varme.
Børst evt. jord væk fra svampene, og skær dem i tykke skiver.
Skræl skalotteløg og hvidløg, og snit begge dele super fint med en skarp kniv.
Gem løg og svampe til senere.
Pluk hjertesalaten ud i blade, og skyl dem. Skær pæren ud i tynde både, og bland salat og pære i en skål. Tilsæt en smule god olivenolie og lidt friskkværnet peber.
Varm en stor pande op på højeste blus, tilsæt en smule olie, og rist svampene et par minutter, til de er blevet møre, og har taget godt med farve. Tilsæt hvidløg og løg til panden, og lad det sautere med et minuts tid. Skru ned for panden, og tilsæt creme fraichen. Lad den koge op, og træk så panden væk fra varmen. Smag til med salt, friskkværnet peber og masser af fintrevet citronskal.
Anret pastinakker og cremede svampe ovenpå fladbrødene og med den sprøde salat på siden.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()