0
Stuvede svampe på perlebygsalat med rødder og løvstikke

Stuvede svampe på perlebygsalat med rødder og løvstikke

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, saltet vand. Lad dem simre stille og roligt ca. 15 min. til de er møre.

skorzonerrødder
3 min.
Rødder

Skræl skorzonerrødderne. Det gøres nemmest ved at lægge dem fladt ned på bordet og så dreje dem rundt mens man skræller. Skyl dem herefter helt rene for evt jord og snit dem i tynde skiver - gerne lidt på skrå.

hjertesalatløvstikkeportobellosvampehvidløg
10 min.
Svampe

Rens svampene og skær dem i tykke skiver.

Pluk salaten ud i blade og skyl dem godt. Halvér de største af bladene.

Pil hvidløget og snit det fint med en kniv. Hak løvstikken - både blade og stilke.

skorzonerrødderportobellosvampehvidløgcreme fraiche 38%løvstikkecitron
20 min.
Stegning

Find en stor pande frem og tilsæt lidt olivenolie. Steg rødderne ca. 3-4 min. ved mellemhøj varme til de har taget en smule farve.Tag dem herefter af panden og tør den med et stykke køkkenrulle.

Tilsæt lidt nyt olie og steg svampene ca. 3-4 min. til de er gyldne og møre. Tilsæt så den hakkede hvidløg til panden og lad den tilberede med et minut eller to - uden at den tager farve. Kom creme fraichen ved og lad den koge op og creme svampene. Tilsæt så den hakkede løvstikke. Smag til med salt, friskkværnet peber og masser af fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Dræn perlebyggen for vand. Vend kernerne sammen med salatblade og skorzonerrødder i en stor skål. Smag til med salt og friskkværnet peber - og nogle dråber olivenolie.

Anret i bunden af en dyb tallerken med de cremede svampe ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.