Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, saltet vand. Lad dem simre stille og roligt ca. 15 min. til de er møre.
Skræl skorzonerrødderne. Det gøres nemmest ved at lægge dem fladt ned på bordet og så dreje dem rundt mens man skræller. Skyl dem herefter helt rene for evt jord og snit dem i tynde skiver - gerne lidt på skrå.
Rens svampene og skær dem i tykke skiver.
Pluk salaten ud i blade og skyl dem godt. Halvér de største af bladene.
Pil hvidløget og snit det fint med en kniv. Hak løvstikken - både blade og stilke.
Find en stor pande frem og tilsæt lidt olivenolie. Steg rødderne ca. 3-4 min. ved mellemhøj varme til de har taget en smule farve.Tag dem herefter af panden og tør den med et stykke køkkenrulle.
Tilsæt lidt nyt olie og steg svampene ca. 3-4 min. til de er gyldne og møre. Tilsæt så den hakkede hvidløg til panden og lad den tilberede med et minut eller to - uden at den tager farve. Kom creme fraichen ved og lad den koge op og creme svampene. Tilsæt så den hakkede løvstikke. Smag til med salt, friskkværnet peber og masser af fintrevet citronskal.
Dræn perlebyggen for vand. Vend kernerne sammen med salatblade og skorzonerrødder i en stor skål. Smag til med salt og friskkværnet peber - og nogle dråber olivenolie.
Anret i bunden af en dyb tallerken med de cremede svampe ovenpå.
Kundekommentarer ()