0

Cremet blomkålspuré med ristet torskerogn, citron/kaperssmørsauce og crouton

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Gluten, Torskerogn

Fremgangsmåde

Rogn: Kog rigeligt vand op med salt, et pillet skalotteløg, laurbærblad og peberkorn. Læg forsigtigt bukserne i lagen, lad dem simre i ca. ½ time lige under kogepunktet til de lige føles faste. Køl dem af i lagen - dette kan sagtens gøres dagen før. Halver bukserne og rist dem godt gyldne og sprøde på skærefladen i smør. Vend og rist i yderligere et par minutter.

Croutoner: Gnid brødskiverne på begge sider med det halve hvidløg, pensl med et tyndt lag olie og krydr let med salt. Læg brødene på en bagerist og bag dem i en 150 grader varm ovn i ca. 15 min. til de er gyldne og sprøde.

Puré: Del blomkålen i mellemstore buketter helt ned ved roden og læg dem i en gryde sammen med et pillet og halveret skalotteløg, citrontimian og mælk. Kog det langsomt op ved middel varme og lad det simre under låg til blomkålen er godt mør. Fjern timianstilkene og kom buketterne i en blender sammen med lidt af den varme mælke. Sæt blenderen i gang og tilsæt mere mælk til konsistensen er blød og cremet. Smag til med salt og hold puréen varm.

Smørsauce: Smelt 40 g smør på en lille pande til det er gyldent og dufter af hasselnødder. Tilsæt kapers og 1 spsk. citronsaft og lad det bruse op. Tag panden af varmen, rør 1 tsk. revet citronskal og et nip salt i. Smag til med mere citronsaft (efter egen smag).

Anretning: Fordel puréen i dybe tallerkner, læg en crouton midt på og top med stykker af ristet torskerogn. Dryp smørsaucen over og drys med fintsnittet purløg. Server med resten af croutonerne som tilbehør.

Server sammen med råstegte kartofler og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?