0
Cremet bønnemos med bagte rødder og falafel

Cremet bønnemos med bagte rødder og falafel

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

persillerødder
1 min.
Bag rødderne

Start med at vende persillerødderne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Del evt. de allerstørste i to. Bag i ovnen i ca. 25 min., til de er møre og har taget godt med farve.

cannellinibønnertahin
5 min.
Lav bønnemosen

Dræn bønnerne grundigt for vand, og kom dem op i en kasserolle med et godt skud olivenolie, tahin, lidt salt og et godt skud friskkværnet, sort peber. Blend til en lind puré med en stavblender. Tilsæt evt. en smule vand. Lun puréen op i kasserollen over lavt blus.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
10 min.
Lav de cremede agurker

Skær agurk i små tern. Kom agurketernene og yoghurt op i en skål, og smag til med fintrevet hvidløg, salt og et par dråber olivenolie.

Falafel italiano
20 min.
Steg falafel

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg falaflerne på alle sider i i alt 4-5 min., til de er sprøde i kanterne og gennemvarme.

sumak (sumac)
25 min.
Anretning

Anret en god klat bønnepuré med persillerødder ovenpå. Kom falafler og cremede agurker på siden, og slut af med at drysse lidt sumak over persillerødderne.

Velbekomme!

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Bonusinfo

Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?