0
Cremet grünkern med bladbeder, græskarkerner og stegt lange

Cremet grünkern med bladbeder, græskarkerner og stegt lange

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkern
1 min.
Grünkern

Sæt kernerne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min. og trække i 5 min. i vandet. Husk at gemme kogevandet.

bladbederhvidløgbredbladet persillesquash
3 min.
Grønt

Skyl squash og bladbeder, og pil hvidløgene.

Skær squashen i små tern, og kom dem op i en skål. Snit stilkene på bladbederne i tynde skiver, og snit bladene i tykkere strimler. Hold bladbedestilke og -blade adskilt.

Snit hvidløget helt fint med en kniv.

Hak persillen, både blade og stilke, fint med en kniv.

græskarkerner
10 min.
Bladbedesauté

Varm en stor pande op ved mellem varme, og tilsæt en smule olivenolie. Kom hvidløg på panden, og sauter i 1-2 min. til det dufter kraftigt. Kom så de snittede bladbedestilke på panden, og lad dem stege i 1-2 min. Tilsæt til sidst bladbedeblade og persille, og træk panden fra varmen. Rør godt rundt, så bladene falder lidt sammen. Smag til med salt og friskværnet peber.

Rengør panden, og rist herefter græskarkernerne uden fedtstof i 2-3 min., til de dufter. Kom dem over i skålen til squashternene.

langefilet uden skind
20 min.
Fisk

Skær fisken i kuvertstykker. Rengør panden fra før og sæt den over ved høj varme med lidt olie. Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, og ca. 30 sekunder på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider. Krydr med lidt salt.

pecorino romanocitron
25 min.
Grünkern

Kom de drænede kerner tilbage i gryden og tilsæt ca. 1/2 dl. kogevand pr. kuvert. Bring gryden i kog, og træk den så fra varmen. Riv osten fint ned i gryden, og rør grundigt rundt, så osten smelter, og cremer kernerne. Smag til med masser af fintrevet citronskræl, salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret de cremede kerner i bunden af en dyb tallerken med den stegte fisk ovenpå, og fordel herefter squash, græskarfrø og bladbedesauté rundt omkring.

Velbekomme!

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?