0
Hvid bønnesuppe med parmesan, spinat og brød

Hvid bønnesuppe med parmesan, spinat og brød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løggulerodbladsellerihvidløg
1 min.
Grøntsager

Pil løg og hvidløg, skræl guleroden og skyl sellerien.

Hak det hele groft.

grøntsags bouillonhvide bønner
10 min.
Suppe

Varm en gryde op ved middel varme.

Steg grøntsagerne i 1 spsk. olivenolie pr. person i ca. 5 min., indtil de er helt gyldne.

Tilsæt bønner og bouillon, og hæld 2 dl vand i pr. person. 

Lad suppen simre i ca. 15 min.

spinatbasilikumparmigiano reggiano (Parmesan)Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Urter og boller

Skyl spinat og basilikum grundigt, og afdryp begge for vand. Kom dem i suppen et par minutter før servering.

Varm bollerne som angivet på pakken.

Riv parmesanosten på forhånd.

30 min.
Anretning

Smag suppen til med salt og peber, anret den i dybe tallerkener, og top med ost og olivenolie.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?