Krabbesalat: Kom 2 l vand i en gryde, tilsæt enderne af citronen, peberkorn, laurbærblade og salt og kog lagen op. Læg krabbekløerne i og kog dem 15-20 min. (afhængig af størrelsen). Sluk for varmen og lad kløerne trække for eftervarme i yderligere 15 min. Giv kløerne et "gok" med en hammer (eller andet), pil kødet ud og striml det let. Rør mayonnaise, cremefraiche, finthakket dild, peberfrugt i små tern og fintsnittet forårsløg godt sammen og smag til med salt og peber. Vend krabbekødet i og smag til med citronsaft.
Kartoffel/fennikel: Skrub kartoflerne og rens fenniklen. Skær begge dele i små tern og sauter dem ved middelvarme i smør, salt og peber til de er møre og gyldne.
Salat: Skyl salaterne og pluk krydderurterne af stilkene. Vend begge dele sammen med lidt olie, citronsaft, salt og peber.
Bred lidt kartoffel/fennikelsauté ud på midten af hver tallerken, læg en håndfuld krydderurtesalat på og top med et "æg" af krabbesalat. Server med en god tomatsalat og groft brød til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften