0
Cremet mos på pastinak og kartoffel med stegt mørksej og rosenkål

Cremet mos på pastinak og kartoffel med stegt mørksej og rosenkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartoflerpastinak
1 min.
Mos

Start med at skrælle kartofler og pastinakker. Skær dem i grove chunks og kog dem møre i en gryde i rigeligt vand. Ca. 15 min.

rosenkålpærecitron
10 min.
Rosenkål

Fjern evt. dårlig blade på rosenkålen og skyl dem godt. Skær derefter kålene i kvarte. 

Skyl og skær pærerne ud i små tern.

Varm en stor pande eller wok op ved høj varme og tilsæt en smule olie. Rist kålene kort og hårdt, så de tager godt med farve men beholder biddet. Ca. 2-3 min. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du med fordel stege over to omgange.

Når du har stegt rosenkålen, halverer du citronen og steger den på skærefladen ved mellem varme, til den er godt branket. 

mørksejfilet uden skind
20 min.
Mørksej

Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle. Varm den op igen og tilsæt en god mængde olie. 

Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.

Læg fisken på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 2-3 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 2-3 min. på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

frisk gedeost
25 min.
Mos

Mos kartofler og pastinakker groft med et piskeris. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber - og et godt skud olivenolie. Vend herefter forsigtigt gedeosten i mosen så den ikke er rørt helt ud.

 

30 min.
Anretning

Vend pæretern og rosenkål sammen og tilsæt godt med saft fra en brændt citron.

Anret mosen i bunden af en tallerken med fisken ovenpå og rosenkålen ved siden af.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?