0

Cremet muslingesuppe med gulerødder, porrer og selleri

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rensning af blåmuslinger: Læg muslingerne i rent koldt vand i 20 min. Rens muslingerne ved at skrubbe urenheder af skallen under ridende vand og fjern eventuelt "skæg" med et fast tag. Tjek om de er levende: Alle muslinger skal være lukkede eller lukke sig ved et let bank i bordet før tilberedning. Efter tilberedning skal alle muslingerne - lige modsat - have åbnet sig. Er dette ikke tilfældet skal de omgående smides væk.

Skræl gulerødder og selleri og skær dem i små tern. Rens porrerne, snit dem i tynde ringe og hak hvidløgene fint. Smelt smørret i en gryde og sauter grøntsagerne i 3-4 min. ved middel varme. Tilsæt gurkemeje, timian, tomatpuré og hvidvin og kog det op. Hæld fonden på, krydr med lidt salt og peber og lad suppen simre i 10 minutter.

Rør fløde og sennep sammen og kom det i suppen sammen med muslingerne. Kog i yderligere 7-10 minutter - smag til med salt og peber og server med godt groft brød til.

HUSK at kassere de muslinger, der IKKE har åbnet sig under kogningen.

Kommentarer og forslag til opskriften