0
Cremet orecchiette med porrer, fennikel og revet ost - dertil sprød friteret langefilet

Cremet orecchiette med porrer, fennikel og revet ost - dertil sprød friteret langefilet

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrerFennikel
1 min.
Porre, fennikel:

Rengør og skyl porren grundigt, og skær den i tynde strimler. Fjern de yderste lag på fennikelen, og snit resten så fint du kan - gerne på et mandolinjern. Kom både de snittede porrer og fennikel i en skål med iskoldt vand.

Fif: er der nogen blade på din fennikel kan du med fordel plukke dem og bruge som pynt. Kom dem i lidt iskoldt vand til senere. 

orecchiette pastaporrerFennikelcitronSlåensø ostenfløde 38% (piskefløde)
10 min.
Orecchiette:

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Vandet skal smage salt som Middelhavet. Kog pastaen i 3-4 min., til den er al dente (mør med et LET bid). Kom porrer og fennikel i vandet, og kog med i ca. 1 minut. Dræn nu vandet fra.

Kom pasta, porrer og fennikel tilbage i gryden og hæld fløde på. Kog igennem i 2-3 min. Kom revet ost (her kan bruges parmesan) og et par generøse klumper smør i gryden sammen med en lille smule af pastavandet. Bring retten tilbage til kogepunktet, til pastaen er cremet og lækker. Smag til med citronsaft, salt og peber. 

rasplangefilet uden skind
15 min.
Fisk:

Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen. (Hvis fileterne er store, kan de deles på langs). Steg fisken på en pande, eller fritér den i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader. Når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok. Steg til fileterne er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

citronSlåensø osten
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet med citronskal revet over + masser af friskkværnet sort peber. Har du ost til overs, kan du med fordel rive det sidste over retten nu.

Velbekomme!

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Bonusinfo

Slåensø-osten fremstilles af komælk fra køer der græsser på nogle af Himmelbjergets skråninger, hvor græs og urter givere smag til mælken. Osten er en halvfast lækker ost med en syrlig og mild smag. Den lokale ostemester fremstiller osten efter stolte gamle traditioner. Med den smidige konsistens og gode evne til at smelte er osten perfekt til ostesovs, rivning over Pizza, grønsagsgratinering og udskæring i tern til salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?