0
Cremet pasta bake med asparges, broccoli og mørksej

Cremet pasta bake med asparges, broccoli og mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skindgrønne aspargesbroccoli
1 min.
Klargøring
  1. Sæt en stor gryde over at koge til pasta og grøntsager.

  2. Ovnen tændes på 200 grader og et stort ildfast fad, der kan rumme pasta, grøntsager og fisken, sættes ind for at forvarme.

  3. Aspargesene ordnes og skæres i mundrette, rustikke stykker.

  4. Broccolien skæres i mundrette buketter.  Hvis du har tid, så prøv evt. at skrælle stokken og skære den i tynde splitter - den smager rigtig godt!

  5. Fisken skæres ud i portionsstykker, duppes tør og krydres med salt og peber.  Lad den stå og trække til den skal i ovnen.
penne pastagrønne aspargescitronfløde 38% (piskefløde)parmigiano reggiano (Parmesan)broccoli
10 min.
Pasta og sauce.
  1. Pastaen koges efter anvisningen på pakken.

  2. Et par minutter inden pastaen er færdig, hældes grøntsagerne ned i gryden til pastaen, og koger med til de er sprød-møre.

  3. Dræn pasta og grøntsager og hæld dem tilbage i gryden.

  4. Tænd blusset igen, og hæld fløden over pastaen og grøntsagerne sammen med 1/4 revet skal af citronen pr. person.

  5. Kog op, og træk gryden fra varmen.

  6. Parmesanen rives fint ned i gryden.  Smag til med salt og peber, og hæld pastaen over i det ildfaste fad.
20 min.
Bagning.
  1. Fisken lægges ovenpå pastaen, dryppes med god olie og der lægges tynde skiver af citron ovenpå.

  2. Dæk fadet til, og bag det omkring 10 minutter, til fisken lige er gennemvarm. 
    Fisken bager videre når den tages ud af ovnen, så man skal passe på med at give den for meget.
30 min.
Servering.
  1. Fadet sættes ind på bordet, og alle tager selv.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?