Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at sætte en stor gryde vand over at koge, og husk at give vandet et generøst skud salt. Når vandet bulderkoger, tilsætter du pastaen, og koger, til den er al dente. Se vejledning på pakken, og husk at gemme pastavandet.
Skrub gulerødderne grundigt, og snit dem tyndt med en kniv eller på et mandolinjern.
Skyl salaten.
Pil clementinerne, og skær hver båd i to.
Bland clementiner, gulerødder og salat i en skål.
Slå ægget ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
Riv osten fint.
Kom ca. 1/2 dl. pastavand pr. kuvert over i det piskede æg, og rør det sammen.
Når pastaen er al dente, dræner du den for vand og kommer den tilbage i den lune gryde. Tilsæt æggeblanding, revet ost og chili (efter smag), og rør grundigt rundt, til æggemassen tykner og cremer pastaen. Hvis retten ikke tykner, kan du sætte gryden over ved svag varme og røre konstant, men pas på, det ikke bliver til røræg!
Anret pastaen med det samme, og servér med salaten på siden.
Velbekomme!
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kommentarer og forslag til opskriften