Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Den skal koge i ca. 15 min., og trække 5 min. i vandet.
Skræl skorzonerrødder og gulerødder. Snit begge dele i tynde skiver lidt på skrå. Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg rødderne i ca. 10 min., til de er møre, og har taget farve i kanterne.
Laver du mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege over to omgange.
Krydr med salt, chiliflager og friskkværnet sort peber.
Skyl fennikel, og snit den så fint som muligt med en kniv eller på et mandolinjern. Vend fennikel og rucola sammen i en skål.
Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie. Tilsæt et skud friskkværnet sort peber. Vend marinaden sammen med fennikel og rucola.
Gem ca. 2-3 spsk. kogevand pr. kuvert, og smid resten ud. Kom kogevand og creme fraiche op i gryden med perlebyg, og lun det godt igennem, så creme fraichen cremer byggen. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Anret perlebyggen i en dyb tallerken med stegt grønt og salat ovenpå.
Kundekommentarer ()