0
Cremet persillesuppe med citron-smørbagt havkat og nybagt foccacia med rosmarin

Cremet persillesuppe med citron-smørbagt havkat og nybagt foccacia med rosmarin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

HAVKATTEN er netop kåret som Årets Pinsefisk 2024.
Årets Pinsefisk er en af dansk kulturs nyere madtraditioner, der hylder forskellige danske sæsonfisk og glæden ved det fælles måltid.

Havkatten – også kendt som ”havets ulv” eller ”koteletfisk” er bestemt ikke nogen skønhed med sit store hoved med en ordentlig mund, der er prydet af et uhyggeligt tandsæt. Men bag det grumme ydre gemmer sig en fantastisk råvare med næsten ingen ben.

Det hvide og saftige kød med en karakteristisk sødme og en forholdsvis mild smag, gør havkatten til en delikat spise.

Læs mere om havkatten her > KEND DIN FISK

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grøntsagsbouillonbredbladet persillemelede kartoflerzittauerløghvidløg
1 min.
Suppe del 1

OBS: Tag gerne pizzadejen ud af køleskabet en 1/2 time før brug.

Start med at tænde ovnen på 225 grader.

Pluk persillen, del den i blade og stilke, og hak stilkene fint. Skræl kartoflerne, og pil løgene og 2/3 af hvidløgene. Skær det hele i grove tern. Smelt 15 g smør pr. person, du laver mad til, i en tykbundet gryde. Sauter løg, hvidløg, kartofler og persillestilke, uden at de tager farve. Tilsæt 1/2 dl hvidvin eller æble juice, hvis du har det, og lad det koge ind et par minutter, til alkoholen er fordampet, eller juicen er kogt ind til det halve. Kom nu yderligere 2 dl vand på pr. person, og tilsæt urtebouillon. Læg låg på, og lad det simre til kartoflerne er møre. Hak imens persillebladene groft. Kom halvdelen af det hakkede persille i gryden, og lad den koge med i 1 min. Tag gryden af varmen, og lad den hvile med låg på, til fisken og brødet er færdigt.

rosmarinpizzadej - på surdej (Øko)olivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Focaccia - eller andet brød efter eget ønske

Skyl rosmarinen grundigt, og pil bladene fra stilken.

Læg dejen i et ildfast fad eller på en bageplade dækket med bagepapir. Hæld 2-3 spsk. god olivenolie henover, og pres det fladt ud til ca 1 cm tykkelse. Lav 8-10 fordybninger i hvert stykke af dejen med fingrene, og pres rosmarinen og lidt god salt ned i dejen. Bag brødet i 15-20 min., indtil det har fået en gylden overflade og lyder hult, når der bankes på det. Tag brødet ud af fadet, og lad det afkøle lidt, gerne på en rist.

havkatfilet uden skindcitronsmørhvidvin
20 min.
Fisk

Dup fileterne tørre,og del dem i portionsstykker. Kom fileterne på et passende smurt ildfast fad, og krydr dem let med salt og peber samt citronskal og -saft. Kom en god klump smør ovenpå hvert fiskestykke. Dæk fisken med et stykke pergament/bagepapir, og dæk nu hele herligheden med tætsluttende låg eller stanniol, og bag i ca. 15-18 minutter.

Fif: hvis du alligevel har gang i en flaske hvidvin til suppen, kan du med fordel komme en generøs sjat ved fisken! :-) 

fløde 38% (piskefløde)hvidløgbredbladet persillecitron
40 min.
Suppe del 2

Sigt væden og fedtstoffet fra den bagte fisk og kom den over i suppen. Tilsæt fløden, og varm suppen op til kogepunktet. Hæld suppen i en høj blender, sammen med det sidste persille og blend den til en helt glat purésuppe sammen med den sidste rest rå hvidløg og en lille klump koldt smør. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber, og varm nænsomt suppen igennem lige inden servering - den må ikke koge.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?