0
Cremet rigatoni med svampe og råkost
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rigatoni, 50% fuldkorn
1 min.
Pasta

Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge. Når vandet koger, tilsætter du pastaen, og koger til den er al dente. Kog efter anvisningen på posen, eller smag dig frem. 

creme fraiche 38%blandede svampehvidløgcitron
5 min.
Svampesauce

Rens svampene, og skær dem i strimler. Pil hvidløgene, og snit dem tyndt.

Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olie. Steg svampene i 2-3 min., til de har taget farve og er blevet møre. Kom så hvidløg på panden, og lad det stege med 1 minuts tid, uden at det tager farve.

Tilsæt så creme fraichen, og lad den koge op og creme svampene. Smag til med lidt salt, masser af friskkværnet sort peber og lidt fintrevet citronskal.

rødt æblecitrongulerøddergrønkål
15 min.
Råkost

Skrub gulerødderne, og skyl æblet og kålen. Riv gulerødderne på et rivejern, og snit kålen i tynde strimler med en skarp kniv. 

Skær æblet i tynde skiver, og vend kål, gulerødder og æbler sammen i en skål med masser af citronsaft.

30 min.
Anretning

Vend pastaen op i svampe saucen. Tilsæt evt. lidt pastavand, hvis det er nødvendigt, og vend det hele grundigt rundt, så saucen lægger sig om pastaen.

Anret pastaen i en dyb tallerken, og råkosten i en skål ved siden af.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?