0
Cremet rigatoni, porrer og østershatte i sauté med Hopballekylling, Krystal Karl & timain

Cremet rigatoni, porrer og østershatte i sauté med Hopballekylling, Krystal Karl & timain

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel, Fuldkornsdurumhvedemel, Mælk, Fløde

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

østershatteporrerskalotteløghvidløgtimian
1 min.
Forberedelse grønt:

Del østerhatte i lameller. Soigner porre, og skær den lyse del i mundrette stykker. Skyl dem grundigt. Pil og hak løg og hvidløg. Pluk og hak timian (gem lidt til pynt).

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerhvidløgtimian
10 min.
Forberedelse kylling:

Kom kyllingestrimler i en skål og krydr med hvidløg og timian samt salt og peber.

rigatoni, 50% fuldkorn
15 min.
Rigatoni:

Kog pasaten i rigeligt godt saltet vand, til de netop er al dente.

fløde 38% (piskefløde)krystal karl
20 min.
Sådan samler du retten:

Varm en stor pande op til høj varme. Kom olie på panden, og steg svampene derpå, til de er gyldne. Kom de hakkede skalotteløg på, og sauter dem med i 2-3 min. Kom nu kylling på sammen med porre, og rist igennem i 2-3 min. Krydr med salt og peber. Tilsæt fløden, og kog igennem et par minutter, til saucen bliver let tyk og cremet. Riv 2/3 af osten i retten, og vend rundt sammen med den kogte pasta. Juster evt. tykkelsen på saucen med lidt af pastavandet. 

30 min.
Anretning:

Som vist! Riv det sidste ost over og pynt evt. med den sidste timian!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?