0
Cremet risotto med ricotta, ærter og stegt squash

Cremet risotto med ricotta, ærter og stegt squash

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

risottorishvidløg
1 min.
Start risottoen

Snit hvidløget fint. Kom 4 dl vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring vandet til kogepunktet.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Sautér hvidløg uden at de tager farve. Når løgene begynder at blive møre, tilsætter du risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 min. Sæt et ur. Risene skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

grønne linsersquash
5 min.
Steg squash og kog linser

Kom linserne i en kasserolle og tilsæt rigeligt vand og lidt salt. Kog ca. 15 min. til de er helt møre.

Skær squashen ud i lange stænger. Varm en stor pande godt op og steg stængerne i en smule olivenolie til de har taget godt med farve. Krydr med salt og groftkværnet peber.

mynte
10 min.
Pluk mynten

Pluk mynten ud i blade.

frisk ricottacitronærter, frost
20 min.
Færdiggør risottoen

Efter ca. 14 min. skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt ricottaen og ærter.

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost er smeltet. Risottoen skal være temmelig flydende og bestemt ikke tyk som risengrød. Smag risottoen til med fintrevet citronskal, salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske. Læg låg over panden, og lad den trække 5 min.

Chipotle (røget chili)
30 min.
Anretning

Dræn linserne og smag dem til med et par dråbe olivenolie, lidt citronsaft og salt. Anret dem på en sidetallerken sammen med squash og mynteblade.

Kom risottoen i en dyb tallerken og drys til sidst med røget chili. Bemærk du kan selv styre mængden, men vær ikke for nærig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?