Start med at tænde ovnen på 220 grader.
Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i grove stykker på ca. 3x3 cm. Er kartoflerne små, skæres de i halve.
Vend dem med god olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem i en bradepande i ovnen i ca. 30 min, til de har taget godt med farve og er blevet møre.
Tænd evt. for grillen i ovnen til sidst, hvis det kniber for kartoflerne at få en gylden farve.
Kom spinaten over i en skål med rigeligt, iskoldt vand, og lad den ligge til senere.
Vask radiserne, og snit dem i tynde skiver med en skarp kniv. Skyl dilden hvis det er nødvendigt, pluk bladene af stænglerne, og hak stænglerne fint. Gem blade og stængler til senere.
Hak skalotteløget fint.
Dryp spinaten grundigt af for vand. Knæk de groveste af stænglerne af, snit dem fint, og læg dem til side.
Varm en stor pande godt op. Tilsæt en lille smule olie, og vend spinatbladene rundt på panden et minut eller to. Spinaten skal blot falde en lille smule sammen, den skal stadig have struktur og bid.
Kom spinatbladene over i en skål. Tilsæt radiser, skalotteløg, dildstilke og creme fraiche og vend det hele sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Dup fiskefileterne tørre med et stykke køkkenrulle. Fold dem på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Krydr dem med salt og friskkværnet peber, og vend dem i en smule mel. Steg dem gyldne på en meget varm pande i en generøs mængde olie. De skal stege ca. 2 min på hver side. Tilsæt meget gerne en klat smør til sidst i stegningen, så det bruser op og giver smag til fisken.
Anret de varme kartofler på en tallerken med salat og fisk ved siden af. Slut af med at drysse dildblade henover retten.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()