0
Cremet sorghum med sprød glaskål, tomater og krydret grønkål

Cremet sorghum med sprød glaskål, tomater og krydret grønkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Sorghum

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt, og kog i ca. 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte.

glaskåltomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailgrønkålskalotteløg
5 min.
Grønt

Skyl grønkålen grundigt, og fjern de groveste stilke. Skær kålen igennem et par gange med en kniv.

Skræl glaskålet, og skær det i små tern. Skræl skalotteløg, og hak det fint med en skarp kniv. Skær tomaterne i halve.

grønkålras el hanoutcitron
15 min.
Grønkål

Varm en stor pande op ved højeste varme, og tilsæt en smule olivenolie.

Steg grønkålen i 3-4 min., til den er faldet en smule sammen, og er mør.

Lige inden du tager kålen af panden, tilsætter du krydderblandingen, masser af fintrevet citronskal, og krydrer med salt. Vend godt rundt. 

skalotteløgcreme fraiche 38%sorghum
20 min.
Sorghum & løg

Genbrug gryden, som du kogte sorghum i. Tør den ren, og sæt den derefter over ved mellem varme med et skud olivenolie.

Sautér løgene i 1-2 min., uden at de tager farve. Tilsæt sorghum og creme fraiche, og varm det igennem. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret den cremede sorghum i en dyb tallerken med glaskål, tomater og grønkål ovenpå.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?