0
Cremet spinat & persillesuppe med bagt skærising & tomat-surdejs-focaccia med ansjoser

Cremet spinat & persillesuppe med bagt skærising & tomat-surdejs-focaccia med ansjoser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillemelede kartoflerskalotteløghvidløg
1 min.
Suppe del 1:

Pluk persillen, del den i blade og stilke, og hak stilkene fint. Skræl kartoflerne, og pil løgene og 2/3 af hvidløgene. Skær det hele i grove tern. Smelt 15 g smør pr. person, du laver mad til, i en tykbundet gryde. Sauter løg, hvidløg, kartofler og persillestilke, uden at de tager farve. Tilsæt 1/2 dl hvidvin eller æble juice, hvis du har det, og lad det koge ind et par minutter, til alkoholen er fordampet, eller juicen er kogt ind til det halve. Kom nu yderligere 3 dl vand på pr. person, og tilsæt gerne lidt urte- eller hønsebouillon. Læg låg på, og lad retten simre, til kartoflerne er møre. Hak imens persillebladene groft. Kom halvdelen af den hakkede persille i gryden, og lad den koge med i 1 min. Tag gryden af varmen, og lad den hvile med låg på, til fisken og brødet er færdigt.

pizzadej - på surdejolivenolie, ekstra jomfrusoltørret tomat tapenadeansjoser
5 min.
Tomat-surdejs-focaccia med ansjoser:

OBS: Tag gerne pizzadejen ud af køleskabet en 1/2 time før brug. Varm ovnen op til 200 grader.

Læg dejen i et ildfast fad eller på en bageplade dækket med bagepapir. Hæld 2-3 spsk. god olivenolie over, og pres det fladt ud til ca. 1 cm tykkelse. Lav 8-10 fordybninger ned i hver klump dej med fingrene, og fordel soltørret tomat tapenade, små stykker ansjos og lidt god salt ovenpå dejen. Bag brødet i 20-25 min., indtil det har fået en gylden overflade og lyder hult, når der bankes på det. Tag brødet ud af fadet, og lad det afkøle lidt, gerne på en rist.

skærisingfilet uden skindsmørhvidvin
20 min.
Fisk:

Dup fileterne tørre, og rul dem til paupietter (ruller). Alternativt kan fileterne foldes, så de er lige tykke over det hele ,ved at bukke den tynde ende ind under den tykke. Kom fileterne i et passende smurt ildfast fad, og krydr dem let med salt. Kom en god klump smør ovenpå hvert fiskestykke. Dæk fisken med et stykke bagepapir, og dæk nu hele herligheden med tætsluttende låg eller stanniol. Bages i en 200 grader forvarmet ovn i 15-18 min.

Fif: hvis du alligevel har gang i en flaske hvidvin til suppen, kan du med fordel komme en generøs sjat ved fisken! :-) 

fløde 38% (piskefløde)hvidløgbredbladet persille
40 min.
Suppe del 2:

Sigt væden og fedtstoffet fra den bagte fisk, og kom væden over i suppen. Tilsæt fløden, og varm suppen op til kogepunktet. Hæld suppen i en høj blender sammen med det sidste persille og spinat. Blend den til en helt glat purésuppe sammen med den sidste rest rå hvidløg og en lille klump koldt smør. Smag evt. til med lidt citronsaft, salt og peber, og varm nænsomt suppen igennem lige inden servering. Suppen må ikke koge.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?