0
Cremet persillesuppe med bagt lyssej og olivenbrød

Cremet persillesuppe med bagt lyssej og olivenbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillemelede kartoflerskalotteløg
1 min.
Suppe del 1:

Tag gerne pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Varm ovnen op til 225 grader.

Pluk persillen, del den i blade og stilke, og hak stilkene fint.

Skræl kartoflerne, og pil løgene og 2/3 af hvidløgene. Skær det hele i grove tern.

Smelt 15 g smør pr. person, du laver mad til, i en tykbundet gryde. Sauter løg, hvidløg, kartofler og persillestilke, uden at de tager farve. Tilsæt 1/2 dl hvidvin eller æble juice, hvis du har det, og lad det koge ind et par minutter, til alkoholen er fordampet, eller juicen er kogt ind til det halve.

Kom nu yderligere 3 dl vand på pr. person, og tilsæt gerne lidt urte- eller hønsebouillon, hvis du har. Ellers er vand også ok. Læg låg på, og lad retten simre, til kartoflerne er møre.

Hak persillebladene groft. Kom halvdelen af den hakkede persille i gryden, og lad den koge med i 1 min. Tag gryden af varmen, og lad den hvile med låg på, til fisken og brødet er færdigt.

pizzadej - på surdej (Øko)olivenolie, ekstra jomfru
5 min.
Olivenbrød med rosmarin

Skyl rosmarinen grundigt, og pil bladene fra stilken.

Læg pizzadejen i et ildfast fad eller på en bageplade dækket med bagepapir. Hæld 2-3 spsk. god olivenolie over, og pres det fladt ud til ca. 1 cm tykkelse. Lav 8-10 fordybninger i hvervt stykke af dejen med fingerne, og pres rosmarin, oliven og lidt god salt ned i dejen. Bag brødet i 15-20 min., indtil det har fået en gylden overflade og lyder hult, når der bankes på det. Tag brødet ud af fadet, og lad det afkøle lidt, gerne på en rist.

lyssejfilet med skindsmørhvidvin
20 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og kom fileterne med skindsiden opad i et smurt ildfast fad, og krydr dem let med salt. Kom en god klump smør ovenpå hvert fiskestykke. Dæk fisken med et stykke bagepapir, og dæk nu hele herligheden med tætsluttende låg eller stanniol. Bag i ovnen i 12-15 min. ved 200 grader.

Fif: hvis du alligevel har gang i en flaske hvidvin til suppen, kan du med fordel komme en generøs sjat ved fisken! :-) 

fløde 38% (piskefløde)bredbladet persille
40 min.
Suppe del 2:

Sigt væden og fedtstoffet fra den bagte fisk, og kom væden over i suppen. Tilsæt fløden, og varm suppen op til kogepunktet. Hæld suppen i en høj blender sammen med det sidste persille. Husk låg på blenderen og husk af løfte "ventilen" på låget, inden du starter med af blende. Blend den til en helt glat purésuppe sammen med den sidste rest rå hvidløg og en lille klump koldt smør. Smag evt. til med lidt citronsaft, salt og peber, og varm nænsomt suppen igennem lige inden servering. Suppen må ikke koge.

NB: Du kan også benytte en stavblender i stedet for.

45 min.
Anretning:

Pil forsigtigt skindet af fisken, og anret som vist på billedet.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?