0

Cremet svampesuppe med smørristet torsk, krydderurteolie og sprødt croutondrys

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Olie: Skyl de blandede krydderurter (fx dild, purløg og persille) grundigt, dup dem tørre og fjern de groveste stilke. Kom krydderurterne i en foodprocessor sammen med 1½ dl olie, et godt nip salt og lidt friskkværnet peber. Kør det sammen til en helt glat og grøn olie og smag til - tilsæt mere olie, hvis den bliver for tyk. Lad olien trække ved stuetemperatur mens resten tilberedes.

Drys: Riv brødet på den grove side af rivejernet. Varm lidt olie op i en dyb pande og rist brødkrummerne gyldne deri. Tilsæt 1 fed presset hvidløg, oregano og et godt nip salt når krummerne begynder at tage farve. Bred det hele ud på køkkenrulle og lad krummerne køle af.

Suppe: Rens svampene og del dem i mindre bidder. Pil og hak skalotteløg og 2 fed hvidløg groft og pluk timianen. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og rist svampene gyldne. Tilsæt løg, hvidløg og timian og sauter dem med i 3-5 min. ved middel varme. Hæld fonden i, kog op og lad det simre i 20 min. Blend suppen helt glat med en stavblender, rør fløden i og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber og hold suppen varm.

Fisk: Skær fisken i 4 ensartede portionsstykker og dup dem tørre. Rør melet sammen med et godt nip salt og peber og vend stykkerne deri. Smelt smør og 2 spsk. olie sammen på en pande og lad det bruse af. Rist fisken gylden og mør på begge sider.

Fordel suppen i 4 dybe tallerkner og læg et stykke fisk i midten af hver. Dryp med krydderurteolien og top med croutondrys.

Server straks sammen med en fyldig grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?