0
Creolerkoteletter i cremet timiansauce med stegte søde kartofler og grøn salat

Creolerkoteletter i cremet timiansauce med stegte søde kartofler og grøn salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 220 grader, varmluft.
  2. De søde kartofler skæres ud som pommes frites. Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, men man kan gøre det, hvis man synes.
    Hvis man har lidt Maizena, kan kartoflerne rystes i en frysepose sammen med en spsk maizena, og derefter rystes godt. Det giver lidt ekstra crunch, men er ikke nødvendigt.
  3. Kartoflerne vendes under alle omstændigheder i olie og lægges på en bageplade med bagepapir på.
    De må ikke røre hinanden, hvis de skal blive sprøde.  Måske skal man bruge to plader, hvis man laver mad til mange. 
    Drys en smule cajun-krydderi og lidt sukker over kartoflerne.
    Kartoflerne bages i 15-20 min alt efter tykkelse, til de er sprøde og møre.  Vend dem jævnligt, så de bliver jævnt sprøde.  Drys med salt, når kartoflerne er færdige, og lad dem stå i den slukkede ovn med lågen åben nogle minutter inden servering.
  4. Timianen plukkes og hakkes fint. De møre spidser af stilkene kan også bruges. Gem de seje ender til at give smag til saucen.
  5. Salaten renses og slynges tør.
  6. Dressingen til salaten laves ved at røre dijonsennep med lidt salt, citronsaft og en smule eddike. Derefter tilsættes olie lidt efter lidt til dressingen tykner. Pas på, senneppen er stærk – Så brug evt. lidt mindre og så smag til inden servering.
    Man kan evt. prøve at bruge en melryster eller et lille syltetøjsglas til at ryste dressingen sammen i.
    Hvis dressingen er ved at skille, tilsættes lidt iskoldt vand, og der rystes eller piskes kraftigt. Hvis dressingen alligevel skiller, smager den stadig godt.
  1. Koteletterne duppes tørre og vendes i cajun-krydderi og den finthakkede timian. Tryk krydderiet godt fast med fingrene, og gem evt. rester til saucen.
    Kødet steges i smør ved medium varme i 1-2 minutter, til de lige er gyldne.  De skal ikke være gennemstegte.  Tag dem op og hold dem lune, tildækket.
  2. Panden koges af med en smule vand. Sørg for at alt det gode i bunden af panden bliver løsnet og rørt ud, det er der, al smagen sidder. 
    Tilsæt timianstilke og citronsaft og -skal efter smag.  Lad koge ind, til der næsten ikke er noget tilbage på panden. Nu tilsættes fløden, og saucen koges stille ind, til den tykner let.
    Timianstilkene tages op og smides ud.
  3. Koteletterne tilberedes færdige i saucen ved svag varme. Vend koteletterne ofte, meget af den gode smag til saucen sidder på dem. Hvis der er lidt væde ved koteletterne, hældes den også i saucen.
    Smag til med salt og peber og evt. det sidste af cajunblandingen.

Anretning:  Anret koteletterne og saucen på tallerkenerne sammen med salaten, der er vendt i dressingen, og giv de søde kartofler til.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?