0
Mexikanske Crunchwraps med sous vide okse
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sous vide oksekødtomaterrødløgfarmhouse cheddarfajita krydderi
1 min.
Klargøring

Kødet tages ud af indpakningen, og skæres/rives i små stykker. Gem evt. væde fra posen.

Steg kødet på en pande sammen med fajita-krydderiet et par minutter.
Tilsæt evt. væde fra posen, og smag til med salt, peber og evt. god chilisauce. Hold kødet lunt i en skål med låg.

Imens kødet steger, ordnes grøntsagerne:

Salaten skylles, og slynges tør.

Tomaterne skæres i tynde skiver, og løget hakkes mellemgroft.

Osten rives groft.

 

15 min.
Samling af crunch-wraps

Alle tlayuda'erne lægges ud på et bord, og salaten fordeles på midten af dem.
Tomater og rødløg fordeles over salaten, creme fraiche dryppes over, og til slut toppes op med kød og ost.
Der skal ikke være for meget fyld på hver, da der skal være plads til at folde kanterne op omkring fyldet.

Kanterne af tlayuda'en foldes op om fyldet. Det er lidt bøvlet, og behøver absolut ikke være perfekt. På videoen kan du se, hvordan man gør.

Crunchwraps'ene steges på en pande i en smule olie med samlingen nedad i 2-3  min., til den er sprød og gylden. 
Derefter vendes de, og steges på den anden side i 1-2 min.

 

30 min.
Servering

Crunchwraps'ene deles i halve, stables på et fad og serveres evt. sammen med en god chilisauce.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.

Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer. 

Vi bruger kun autentiske Tlayuda  100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?