0
Curry linser daal-style med stegt laks og porrer

Curry linser daal-style med stegt laks og porrer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

porrer
Porrer del 1

Fjern toppen på porrerne helt ned til den lysegrønne/hvide del, og skyl porrerne grundigt for jord. Flæk porrerne på langs, og skær dem ud i store stykker på 3-4 cm. Skyl igen i koldt vand.

skalotteløgrøde linserdaalkrydderihvidløg
Curry linser daal-style

Kom linserne i en sigte, og lad dem skylle godt igennem med koldt vand i 5 minutter. Kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 minutter – husk at skumme af, mens du koger. Dræn vandet fra i en sigte, og skyl de kogte linser med lidt koldt vand.

Sautér snittede løg og hakket hvidløg af i lidt neutral olie i en gryde. Tilsæt krydderiblandingen (pas på den er hot så start med halvdelen) og rist igennem et minuts tid. Tilsæt de flåede hakkede tomater og samme mængde vand, og kog det igennem. Smag til med salt og 2 spsk sukker pr. dåse tomat. Tilsæt de kogte afdryppede linser, og lad det simre 10 minutter. Smag igen saucen til med salt og sukker samt en smule limesaft.

Laks

Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden (se video ovenover) i olie/smør på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og servér straks.

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for meget. Vær ikke bange for at servere laksen med et let "rødt" og saftigt indre.

porrer
Porrer del 2

Steg porrerne på en pande i halvt smør halvt olivenolie - krydr med salt og peber.

koriandergræsk yoghurt, 10%lime
Anretning

Som vist, servér med limebåde og drysset med plukket og skyllet koriander. Servér yoghurt i en skål på siden, og top retten med et par klatter ved bordet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?