0
Tikka curry med æg, svampe og kikærter
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

ægris, basmati
1 min.
Æg

Sæt risene over at koge i en lille kasserolle efter vejledning på pakken.

Kog æggene i en anden kasserolle i ca. 7 min. fra vandet koger. Æggene skal være hårdkogte.

brun mark-champignonkikærter i vandtikka curry krydderikokosmælk
5 min.
Curry

Rens svampene, skær dem i kvarte, og steg dem godt af i en gryde i en smule olie. Efter et par minutter tilsætter du tikka curry krydderiet, og lader den stege med et minuts tid. Tilsæt så kokosmælk, drænede kikærter og ca. 1/2 dl vand pr. kuvert. Lad retten simre et minuts tid eller to.

korianderbroccoli
20 min.
Broccoli

Pluk eller skær broccolien ud i små buketter, og skyl dem godt.

Hak korianderen igennem et par gange med en kniv.

Tilsæt broccolien til curryen, og giv den et opkog. Smag til med salt og friskkværnet peber.

koriander
30 min.
Anretning

Pil æggene og halvér dem. Anret dem i en dyb tallerken sammen med risene, og kom curryen henover. Slut af med et drys af koriander.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.