0
Mung daal med kartofler, cashewnødder og kål
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem op i en kasserolle med vand, så det dækker, og et skud salt. Kog kartoflerne ca. 10 min., til de er møre.

daalkrydderirøde splitlinser
8 min.
Lav curryen

Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sautér linser og daalkrydderi under omrøring 2-3 min. Tilsæt så vand, så det dækker, og et skud salt. Lad det simre under låg, til linserne er helt kogt ud. Tilsæt løbende vand, så du til sidst ender med en konsistens som lind havregrød.

spidskål
10 min.
Steg kålen

Skær kålen ud i brede strimler. Varm en stor pande eller wok op ved høj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg kålen hårdt og kort ca. 2-3 min., til den har taget farve i kanterne. Steg gerne over flere gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter. Krydr med lidt salt.

rødløgcashewnødderlimethai basilikum / holy basil
20 min.
Hak nødder og basilikum

Hak nødder og basilikumblade groft med en kniv.

Snit rødløget i ultra tynde strimler med en kniv eller på et mandolinjern, hvis du har. Vend løgene med masser af limesaft.

yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Vend de kogte kartofler op i daalen, og smag til en sidste gang. Anret i en dyb tallerken med stegt kål, nødder, syrlige løg og basilikum ovenpå. Slut af med en skefuld yoghurt.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?