Nem og smagfuld curry med lune naanbrød er hurtigt lavet og luner en regnvåd vinteraften. Man skruer selv op og ned på styrken af suppen ved at tilsætte mere eller mindre Garam Masala krydderi.
Tænd ovnen på 250 grader, gerne med grillen i toppen af ovnen tændt også.
Smelt et par spsk smør til pensling af brødene og riv lidt hvidløg i, alt efter hvor potent du vil have brødene til at smage.
Der skal være nok smør/hvidløg til at de kan blive penslet igen når de kommer ud af ovnen.
Hver bolle flades ud og formes til en grov dråbeform, der er omkring 1 cm tyk. Brug en kagerulle eller hiv dejen i facon - det gør ikke noget at formen er meget rustik.
Hvert fladbrød prikkes grundigt med en finger, så der kommer en masse små fordybninger i dem. De lægges på en bageplade, pensles grundigt med smør og hviler lunt omkring 10 minutter.
Løget og ca. 1 fed hvidløg pr. person rives på den grove side af et rivejern.
Ingefæren rives på den fine side. Det er ikke nødvendigt at skrælle ingefæren, den skal bare skylles.
Tomaterne skylles og skæres i grove stykker.
Gulerødderne skrælles og skæres i mundrette stykker - det må gerne være lidt rustikt.
Skær laksen i små tern og krydr med en smule salt og et lillebitte drys Garam Masala-krydderi. Lad dem hvile, til de skal i suppen.
Løg, hvidløg og ingefær steges langsomt i olie i en tykbundet gryde til de er blevet til en blød, gylden masse.
Så tilsættes Garam Masala-krydderi efter smag (det er stærkt, og du kan altid putte lidt mere i senere). Lad krydderiet stege med til hele køkkenet dufter, og tilsæt så tomaterne og gulerødderne.
Lad det stege videre til tomaterne er møre, og tilsæt så kokosmælken samt en dåsefuld vand (hvis du laver mad til to pers., skal der kun 1/2 dåsefuld vand i suppen).
Kog suppen igennem til gulerødderne er sprød-møre, og smag den til med evt. mere Garam Masala og salt/peber.
5 minutter inden I skal spise, lægges de små laksetern ned i suppen og trækker til de netop lige er færdige. Suppen må ikke koge efter fisken er kommet i, den skal bare lige "skælve" i overfladen.
Brødene bages midt i ovnen et par minutter - eller indtil de har fået tydelige mørke pletter på oversiden og er hævet op. Så vendes de hurtigt og bages et par minutter på den anden side, til de lige netop er gennembagt. Naanbrød skal være bløde og føjelige, så de skal ikke have for lang tid i ovnen - det er godt konstant at holde øje med dem.
Lige når de kommer ud pensles de med resten af hvidløgssmørret og serveres rygende varme til suppen.
Obs: fisken er meget skrøbelig, så man skal være forsigtig når den tages op af gryden for at servere.
NB: På billedet er der brugt rødspættefilet, men du modtager i denne uge laks uden skind til retten.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()