0
Daal med svampe, rosenkål og lime
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Jordnødder, Nødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

mung daal / gule linsertikka masala curry pastekokosmælkris, basmati
1 min.
Daal

Start med at svitse curryblandingen af i lidt olie i en gryde. Tilsæt så linser, kokosmælk og lidt salt. Lad det simre under låg til linserne er helt møre og er blevet til en grød. Tilsæt gerne lidt vand undervejs, så linserne ikke koger tør.

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

portobellosvamperosenkålpeanutslime
5 min.
Grønt

Skyl rosenkålene, og fjern evt. grimme blade.

Rens svampene, og skær dem i tykke skiver.

Steg først rosenkålene i 2-3 min. på en godt varm pande i en smule olie, og derefter svampene, til de er gyldne og møre.

Hak peanuts og bland peanuts, kål og svampe sammen i en skål. Smag til med masser af limesaft og salt.

30 min.
Anretning

Anret risene i en dyb tallerken, og kom daalen ved siden af. Slut af med at komme kålblanding ved.

Velbekomme!

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?