0
Cypriotisk afelia med fregola sarda og mesclun

Cypriotisk afelia med fregola sarda og mesclun

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Middelhavskøkken
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
skinkekød i strimlerzittauerløghvidløgafelia krydderibredbladet persilleflåede og hakkede tomaterrødvin
1 min.
Afelia

Brun kødet grundigt i en tykbundet gryde i olie. Tilsæt finthakkede løg, finthakket hvidløg og 2/3 af krydderierne, og sauter det hele i 2-3 min. Tilsæt evt. en sjat rødvin, hvis du har, og lad det hele koge ind til halvdelen. (Har du ikke rødvin, springer du bare dette skridt over) Tilsæt tomaterne, og lad retten simre under låg i 25-30 min. ved lav varme. Smag saucen til med salt og peber. Vend friskhakket persille i, lige før den serveres.

Fregola sardamesclun, mix salaterpecorino romanoafelia krydderi
30 min.
Pasta

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand tilsat lidt olivenolie i 10-12 min. Dræn vandet fra, og lad pastaen køle let af. Hæld den i en skål, og vend den rundt med 4-5 spsk. af din bedste olivenolie og den skyllede salat. Riv 2/3 af pecorinoen i, og vend rundt. Smag til med salt, peber og resten af krydderierne.

pecorino romano
45 min.
Anretning

Som på billedet. Riv det sidste pecorino over pastaen.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?