0
Cypriotisk afelia med orzo pasta
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel

Fremgangsmåde

Afelia: Brun kødet grundigt i en tykbundet gryde i olie. Tilsæt finthakkede løg, finthakkede hvidløg sammen med 2/3 af krydderierne og sauter det hele i 2-3 min. Tilsæt rødvinen og lad det hele koge ind til halvdelen. Tilsæt tomaterne og lad retten simre under låg i ca. 25-30 min. ved lav varme. Smag saucen til med salt og peber. Vend friskhakket persille i lige før den serveres.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand tilsat lidt olivenolie i 7-8 min. Dræn vandet fra og lad pastaen køle let af. Hæld den i en skål og vend den rundt sammen med 4-5 spsk. af din bedste olivenolie og den skyllede salat. Riv 2/3 af pecorinoen i og vend rundt. Smag til med salt og peber og resten af krydderierne.

Anretning: Som på billedet - riv den sidste pecorino over pastaen.

Afelia krydderier indeholder: Spidskommen, koriander, sort peber, laurbærblade, kanel, paprika, hvidløgspulver og grøntsagsbouillon.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?