0
Daal med kokos, æbler og bagte søde kartofler

Daal med kokos, æbler og bagte søde kartofler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartofler
1 min.
Søde kartofler

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at skrubbe kartoflerne grundigt. Du behøver ikke at skrælle dem. Skær kartoflerne i store tern, og vend dem med lidt olivenolie, friskkværnet peber og salt.

Bred kartoflerne ud på en bradepande, og bag dem i ca. 25 min., til de er møre.

kokosmælkrøde splitlinserchaat masala
5 min.
Daal

Find en stor gryde frem, og sæt den over ved mellem varme. Tilsæt lidt olivenolie, og sautér krydderiblandingen et minut eller to.

Tilsæt derefter de røde linser, kokosmælk og ca. 1/2 dl vand pr kuvert. Lad det hele simre under låg i ca. 15 min., til linserne er møre. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs, hvis linserne skulle være ved at sætte sig fast i bunden.

kokosmelkoriandergraperødt æble
15 min.
Frugt

Skyl æblet, og skræl grapen.

Riv æblet på den grove side af et råkostjern. Skær grapen i skiver, og derefter i mundrette bidder.

Rist kokosmelet et minut eller to i ovnen evt. på en tallerken. Blot så det lige varmer lidt igennem.

Hak korianderen groft med en skarp kniv.

kokosmel
30 min.
Anretning

Vend de bagte kartofler sammen med koriander og grape, og anret i en lille salatskål.

Vend de revne æbler i daalen og smag den til en sidste gang. 

Anret daal med kokosmel ovenpå i en dyb tallerken.

Bonusinfo

Chaat Masala bruges i mange krydrede retter i Indien og Pakistan. Chaat Masala drysses ofte på frugt, æg, toasts og salater i Indien. Gadesælgere blander typisk deres egen Chaat Masala, som så drysses på friskskåret frugt eller friske grøntsager.

Chaat Masala indeholder: Mangopulver, havsalt, kala namak, spidskommen, koriander, sumak, peber og stærk paprika.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?