0
Daal med ris, grov spinat og yoghurt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

gulerødderspinatkokosmælktikka masala curry pasterøde linser
3 min.
Grønt

Skrub gulerødderne, og skyl spinaten. Fjern de groveste stilke på spinaten. Skær gulerødderne i 2-3 cm lange stykker.

Find en stor gryde frem, og tilsæt lidt olie. Rist gulerødder og currypaste godt af, og tilsæt så linser, kokosmælk og lidt vand. Lad det hele simre under låg, og tilsæt gerne lidt vand løbende, så gryden ikke koger tør. Du skal ende ud med en lind, tyk grød.

hasselnødderspinat
10 min.
Nødder

Rist nødderne let på en tør pande, og hak dem groft.

Skær spinatbladene igennem et par gange med en kniv.

yoghurt naturellime
30 min.
Anretning

Smag daalen til med salt og godt med limesaft. Vend de rå spinatblade løst i, og anret i en dyb tallerken med ris, et drys nødder og lidt yoghurt over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.