Start med at skrælle de søde kartofler, og skær dem i grove tern.
Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér kartoffeltern ved mellem varme et par minutter. Tilsæt så krydderblandingen, og lad den varme med et minut eller to. Tilsæt herefter de hakkede tomater, linserne og ca. 1 dl vand/kuvert. Kom også et godt skud salt og friskkværnet peber ned i blandingen, og lad det hele simre under låg i ca. 20-25 min., til du har en lind grød, og kartoflerne er møre.
Tilsæt løbende mere vand, hvis gryden ser ud til at koge tør.
Mens daalen simrer, kan du ordne grønt.
Skyl squash og fennikel. Skær squashen ud i tern, og snit fennikelen helt tyndt med en kniv eller et mandolinjern.
Vend squash og fennikel med plukket basilikum og godt med limesaft.
Smag daalen til en sidste gang, og anret den i bunden af en dyb tallerken.
Kom fennikelsalaten ovenpå.
Velbekomme!
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()