0
Daal med stærkt krydrede indiske kødboller og friskbagt naanbrød med nigella

Daal med stærkt krydrede indiske kødboller og friskbagt naanbrød med nigella

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

daalkrydderirøde linserflåede og hakkede tomaterzittauerløghvidløggrøn chiliingefærlime
1 min.
Daal:

Skyl linserne godt igennem med koldt vand i en sigte. Kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af, og lad linserne koge i 4-5 min., mens du fortsat skummer.

Hæld linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.

Løg, ingefær, hvidløg og chili hakkes fint, og sauteres i lidt neutral olie i en gryde. Når alt er sauteret af uden at have taget farve, tages 1/3 af massen fra, da den skal bruges til kødbollerne senere. Denne 1/3 må gerne køle ned, så kom den evt. i køleskabet i et par minutter.

Tilsæt 2/3 af daalkrydderiet til gryden (pas på, det er HOT, så prøv dig frem), og lad det hele stege lidt.

Tilsæt de hakkede flåede tomater, fyld dåsen med vand og tilsæt dette også. Kog igennem i 2-3 min., og tilsæt de kogte linser. Hæld evt. lidt mere vand på, til det lige netop dækker linserne.

Lad daal’en simre ved svag varme. Rør jævnligt, til linserne er møre. Det tager typisk 15-20 min. Smag til med salt, sukker og limesaft. Daal’en skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.

hakket oksekøddaalkrydderi
20 min.
Kødboller:
Rør oksekødet med den 1/3 sauterede løg, ingefær og chili, som du tog fra tidligere. Smag til med den sidste 1/3 af krydderiblandingen samt salt og peber. Har du et enkelt æg, kan du med fordel røre det i sammen med en lille smule mel eller rasp, men det er ikke nødvendigt. Steg små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold på en pande i neutral olie.
olienaan krydderiblandingpizzadej - på surdej
30 min.
Lyn "naan":

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den.

Rul eller tryk hver dejkugle ud til lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord.
Bank overskydende mel af, og pensel dejen med lidt olie eller endnu bedre med lidt klaret/smeltet smør.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved mediumhøj varme i ca. 2-3 min på hver side, og vend gerne flere gange undervejs. Kom en lille klump frisk smør på hver af de nybagte naan, som dermed smelter derpå, mens du bager resten. Drys også med lidt godt flagesalt og lidt af naan krydderiblandingen.
Fif:
Hold de bagte naan lune under et fugtigt viskestykke, mens du bager de resterende brød.
OBS:
Hvis du ikke orker den lidt omfattende omend autentiske proces med at stege brødene på en pande, kan dejen også trykkes lidt flad (2-3 cm høj) på et melet bord, drysses med krydderier, og bages i 20-25 minutter ved 175 grader.
35 min.
Afslut retten:

Kom de stegte kødboller i gryden med daal, og lad det simre sammen i 10 minutter. 

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet, og server yoghurt til.

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?