Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl linserne godt igennem med koldt vand i en sigte. Kog dem op i rigeligt vand med salt, skum af, og lad linserne koge i 4-5 min., mens du fortsat skummer.
Hæld linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.
Løg, ingefær, hvidløg og chili hakkes fint, og sauteres i lidt neutral olie i en gryde. Når alt er sauteret af uden at have taget farve, tages 1/3 af massen fra, da den skal bruges til kødbollerne senere. Denne 1/3 må gerne køle ned, så kom den evt. i køleskabet i et par minutter.
Tilsæt 2/3 af daalkrydderiet til gryden (pas på, det er HOT, så prøv dig frem), og lad det hele stege lidt.
Tilsæt de hakkede flåede tomater, fyld dåsen med vand og tilsæt dette også. Kog igennem i 2-3 min., og tilsæt de kogte linser. Hæld evt. lidt mere vand på, til det lige netop dækker linserne.
Lad daal’en simre ved svag varme. Rør jævnligt, til linserne er møre. Det tager typisk 15-20 min. Smag til med salt, sukker og limesaft. Daal’en skal være stærk, godt krydret og let sødlig med en snert af syre.
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 minutter før du skal bruge den.
Kom de stegte kødboller i gryden med daal, og lad det simre sammen i 10 minutter.
Som vist på billedet, og server yoghurt til.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()